Goede voornemens: een kilootje minder, zo lukt het echt

Goede voornemens: een kilootje minder, zo lukt het echt

Na een heleboel kerstborrels en nieuwjaarsdiners, beginnen we het nieuwe jaar met goede voornemens. Afvallen staat al jaren bovenaan het lijstje met goede voornemens en waarschijnlijk ook dit jaar? Net als alle goede voornemens vraagt ook afvallen heel wat motivatie en doorzettingsvermogen. Om je te helpen om je goede voornemens te doen slagen, geven we enkele gezonde tips voor een kilootje minder!

Kilootje meer na de feestdagen?

Tijdens de feestdagen kan je er maar moeilijk onderuit: de rijk gedekte tafel met lekkers om ons buikje mee rond te smullen. Sinterklaas, Kerst, oud-en-nieuw… allemaal momenten waarbij we kiezen voor een heerlijk diner en veel snoepgoed. De feestdagen staan met andere woorden synoniem voor eten en drinken in overvloed. Bovendien zijn de feestmaaltijden vaak overvloediger en vetrijker dan gewone doordeweekse maaltijden. Dit heeft een grote invloed op ons metabolisme en onze vertering.

Kilootje minder in 2 stappen

In de kerstvakantie kwamen er dus gemakkelijk enkele kilootjes bij. Om het nieuwe jaar goed te beginnen wil je graag enkele kilo’s afvallen. De eerste stap naar een slankere lijn is regelmaat. Dat wil zeggen 3 maaltijden per dag, zonder tussendoortjes! Het is belangrijk dat je je bewust wordt van je eetgedrag. Op die manier krijg je inzicht in het aantal calorieën dat je per dag nuttigt.

De tweede stap naar een slankere lijn is voldoende beweging. Dit wil niet zeggen dat je extreem moet gaan sporten, zoek een bewegingsvorm die bij je past. Je kan bijvoorbeeld gaan wandelen met je hond, met de fiets naar het werk gaan, gaan joggen met je partner of naar de fitness gaan.

Dankzij BCM een kilootje minder

Vind je het moeilijk een regelmatig eetpatroon aan te nemen? Ontbreek de motivatie om dagelijks te bewegen? Probeer dan het BCM Dieet! Je leert opnieuw een gezond eetpatroon aan te nemen en je wordt je bewust van de calorieën die je dagelijks opneemt. Bovendien zie je onmiddellijk resultaat en dat motiveert! Zit het even tegen? Dan staan we bij BCM steeds voor je klaar. We staan je graag met raad en daad bij. Je kan ons gratis bereiken op het nummer 00800 2500 3500 of via advies@www.precondieet.be!

Lekkere dieet maaltijd: groentenpannetje met vlees